Tekstiilien puhdistus ja suojausJohdanto


Unitersin tuotekehityskeskuksessa kehitetyt Textile Master -tuotesarjaan kuuluvat valmisteet on tarkoitettu melkein kaikkien tekstiilityyppien ja mikrokuitujen käsittelyyn. Tuotesarja käsittää yksittäistuotteita sekä tuotesettejä, jotka on suunniteltu tekstiilien ja mikrokuitujen puhdistukseen, tahranpoistoon sekä suojaukseen eri likatyyppejä vastaan.


Textile Master -sarjan tuotteet soveltuvat kangaspäällysteisille nojatuoleille ja sohville, sisustustekstiileille, patjoille, matoille ja vaatteille.Tekstiilien hoito


Tekstiilejä valmistetaan luonnonkuiduista (kuten puuvilla, pellava tai villa), muunnetuista luonnon kuiduista (kuten viskoosi tai raion) sekä tekokuiduista (kuten polyesteri, polyamidi ja mikrokuidut). Eri kuitutyypeille ovat ominaisia paitsi erilaiset rakenteelliset ja kemialliset piirteet, joista kuidun vahvuus ja tahrojen vastustuskyky riippuvat, myös kuitutyypin tarvitsema hoitomuoto. On hyvä tietää, mistä kuiduista tekstiili on valmistettu, jotta sitä käsiteltäisiin oikealla tavalla.Tekstiilien normaali hoito


Tekstiilin koostumuksesta (luonnonkuitu, teko- tai keinokuitu tai mikrokuitu) riippumatta on sen hoidossa suositeltavaa seurata tiettyjä yksinkertaisia sääntöjä. Näin säilytetään tekstiilin ominaisuudet muuttumattomina ja vältytään korjaamattomilta vahingoilta (tutustu seuraaviin ohjeisiin).


1. Pölyn poisto

Kaikki hankauksen kohteeksi joutuvat tekstiilit, kuten istuimet ja matot, vaativat viikoittaisen pölynpoistokäsittelyn. Näin vältytään mikrohiukkasten työntymisestä tekstiilin kuituihin. Mikrohiukkasten mekaaninen liike kuidun sisällä tämän normaalissa kulutuksessa aiheuttaa kuidun rikkoutumisen. Ellei pölyä poisteta säännöllisesti, tekstiilit altistuvat nopealle kulumiselle.


Kun poistat pölyä tekstiilipäällysteisistä huonekaluista, käytä pölynimuria, jossa on huonekaluille tarkoitettu pehmeä harjasuutin tai normaali, mattojen puhdistukseen sopiva lisäosa.


2. Puhdistus

Kaikki normaalikäytössä olevat tekstiilituotteet tulee pestä säännöllisesti, ettei lika pilaa tekstiilin ulkonäköä. Muussa tapauksessa lika ja hiki tunkeutuvat kuitujen sisään haalistaen ja heikentäen materiaalia.


Kaikki ne materiaalin osat, jotka joutuvat kosketuksiin ihon kanssa, tulee pestä huolella ainakin 6 kuukauden välein, jotta kuituihin ei pääse hien rasvahappoja. Vaikka tekstiileissä ei olisikaan likatahroja, ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö hiki olisi jo tunkeutunut kuituihin.


Tekstiileihin tarttuneen lian poistamiseksi ei riitä, että pöly poistetaan tekstiilin pinnalta, vaan puhdistus on suoritettava perusteellisesti.
Textile Protector W (tekstiilien suoja-aine) 500ml

Textile Protector W on vesipohjainen suihke, joka on tarkoitettu tekstiilien ja mikrokuitujen suojaamiseen ruoasta ja juomista aiheutuvia tahroja sekä hien rasvahappoja vastaan. Se on käytännöllinen lisähoito puhdistuksen tai tahranpoiston jälkeen. Textile Protector W:ta voidaan suihkuttaa suoraan puhtaille, vielä kosteille tekstiileille. 500 ml:n suihkepullolla voidaan suojata keskimäärin 12 sohvan istuinosaa puhdistus- tai tahranpoistotoimenpiteiden jälkeen.

Textile Cleaner (tekstiilien puhdistuaine) 500ml

Textile Cleaner on erikoispuhdistusvalmiste, joka soveltuu melkein kaikkien kuitujen käsittelyyn (luonnonkuidut, keinokuidut, sekakuidut ja mikrokuidut). Tuote ei sovellu täysvillalle eikä silkille. 500 ml:n suihkepullolla voidaan puhdistaa keskimäärin 12 sohvan istuinosaa.

Textile Strong Cleaner (tekstiilien tehopuhdistuaine) - 225 ml

Textile Strong Cleaner on kehitetty nimenomaan kaikentyyppisten tekstiilipäällysteiden, kuten kuitusekoitteiden, keinokuitujen, luonnonkuitujen (puuvilla, pellava, viskoosi, ei kuitenkaan villa ja silkki) sekä mikrokuitujen puhdistukseen ja tahranpoistoon.12 tuoteyksikön pakkaus

Textile Odour Remover (tekstiilien hajunpoistosuihke) - 225 ml

Textile Odour Remover on suihke, joka neutraloi tehokkaasti voimakkaatkin hajut (esim. tupakan, bensiinin ja virtsan haju). Sitä voidaan käyttää sopivimman Textile Master -tuotteen käytön jälkeen. Se on erityisen tehokas, kun halutaan poistaa ikävä haju sohvista, auton istuimista, matoista, kokolattiamatoista, patjoista jne.12 tuoteyksikön pakkaus

Textile Grease Remover (rasvatahrojen poistosuihke) - 300 ml

Textile Grease Remover -suihkeen pohjana on liuote, joka poistaa öljy-, hiusvoide- ja hikitahrat sekä jo kuitujen sisään tunkeutuneen rasvan. Suihke on sopiva kaikkien kuitujen käsittelyyn.

12 tuoteyksikön pakkaus

Ink Killer for textiles (mustetahrojen poistoaine) - 50 ml

Ink Killer for textiles poistaa kuulakärkikynän jäljet ja mustetahrat melkein kaikista tekstiileistä (ei kuitenkaan sintsistä ja silkistä).

12 tuoteyksikön pakkaus

Flash (Flash-elvytyssuihke) - 225 ml

Flash on suihke, jolla elvytetään tekstiilien, mikrokuitujen ja mattojen värit. Sillä poistetaan tekstiileistä myös tahranpoiston tai puhdistuksen jälkeen tehdyn virheellisen huuhtelun aiheuttamat vaalentumat ja jäljet. Flash kiinnittää luonnolliset värit, estää puuvillan kellastumisen ja neutralisoi kuituihin aikaisemmista käsittelyistä jääneet voimakkaat emäspitoiset osat.

12 tuoteyksikön pakkaus

Anti-Static Spray (antistaattinen suihke) - 125 ml

Tämä antistaattinen suihke poistaa tai vähentää huomattavasti mikrokuitujen ja keinokuitujen sähköisyyttä.12 tuoteyksikön pakkaus

Mimi-ihmesieni

Mimi-ihmesieni poistaa nukan sekä kissan- ja koirankarvat tekstiilipinnoilta ja mikrokuiduilta. Käyttökohteita mm. asusteet, huonekalukankaat, matot, patjat, auton- ja veneenistuimet. Kankaan pintaa pyyhitään painamatta sientä. Käytön jälkeen sieni pestään uutta käyttöä varten.

Carpet Cleaning Powder (mattojen pesujauhe) - 1 kg

Carpet Cleaning Powder on mattojen ja kokolattiamattojen, joiden nukkakorkeus on enintään 2 cm, kuivapesuun tarkoitettu pesujauhe. Tuote on erittäin tehokas ja käytännöllinen. Sen käytön jälkeen matolla voidaan kävellä välittömästi. Pesujauhetta voidaan käyttää kaikille kuitutyypeille, itämaiset matot sekä auton matot mukaan luettuina. Tuote ei sovellu pisto-ommelmatoille.12 tuoteyksikön pakkaus

Carpet Cleaner (mattojen puhdistuaine) - 500 ml

Carpet Cleaner -suihke on tarkoitettu pisto-ommelmattojen sekä kokolattiamattojen, joiden nukkakorkeus on enemmän kuin 2 cm (esim. berberimatot), puhdistukseen. Ko. mattoja ei voida puhdistaa Carper Cleaning Powder -jauheella.12 tuoteyksikön pakkaus